Pomeranian
Pomeranian

Storlek: 20 cm +/- 2 cm
Vikt: 1,5-3 kg
Färger: orange, röd, svart, creme, orange sobel, röd sobel, creme sobel, vargsobel, black and tan, particolor svart/vit, particolor röd/vit, brun, vit
Rasklubb: Svenska Pomeranianklubben
Grupp: 5

Pomeranian, tidigare dvärgspets, fanns i Sverige långt innan Svenska Kennelklubben bildades. Namnet pomeranian är engelskt och betyder från Pommern. Rasen kom till i England, men härstammar direkt från de större spetsarna som importerades dit. I deras kullar föddes då och då mycket små valpar som utvecklades till miniatyrhundar. Just de här små spetsarna visade sig vara både sunda och fortplantningsdugliga, vilket inte alltid är fallet med dvärgformer som uppträder i andra raser.
När Englands drottning Victoria själv blev både utställare och uppfödare av pomeranians, ville alla ha en likadan hund. Rasen blev enormt efterfrågad och till en utställning i Manchester 1907 kom 500 hundar.
Pomeranian är en tuff liten krabat som inte själv har någon uppfattning om sin ringa storlek. Den hänger med överallt förutom då det är massor av snö då den kan få svårt att ta sig fram.


Källa: "Hundraser i Sverige" av Åsa Lindholm och Ulla Barvefjord
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS